2,16 εκατομμυρια δολαρια για ενα κομικ του Σουπερμαν

Για το αστρονομικό ποσό των 2,16 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε ένα αντίτυπο του πρώτου τεύχους κόμικ του Σούπερμαν, το οποίο είχε αγοραστεί έναντι 10 σεντς το 1938. Το αντίτυπο πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.

Η πώληση έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης κόμικ, που κατείχε ένα άλλο αντίτυπο του «ActionComicsNo 1″. Το συγκεκριμένο αντίτυπο δείχνει τον Σούπερμαν να σηκώνει στα χέρια του ένα πράσινο αυτοκίνητο και να το συνθλίβει σε ένα βράχο, και είχε πωληθεί τον προηγούμενο χρόνο για ένα εκατομμύριο δολάρια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ComicConnect.com το αντίτυπο που έσπασε το ρεκόρ στην τιμή πώλησης «είναι το πιο σημαντικό στην ιστορία των κόμικς». Ήταν, μάλιστα, σε άριστη κατάσταση, επειδή είχε κολλήσει, για περισσότερα από πενήντα χρόνια ανάμεσα, στις σελίδες ενός άλλου περιοδικού.

Σύμφωνα με το περιοδικό «TheHollywoodReporter», το τεύχος ανήκε στον διάσημο ηθοποιό Νίκολας Κέϊτζ, από τον οποίο είχε κλαπεί το 2000, και είχε βρεθεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες τον περασμένο Απρίλιο.

Εκτιμάται ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο εκατό αντίτυπα του πρώτου τεύχους του Σούπερμαν.

Πηγή: ikypros.com

Leave a reply