«Γελωντας Αγρια»

Το θέατρο Βικτωρία φιλοξενεί στην αίθουσα του το κωμικοτραγικό έργο του Christopher Durang «Γελώντας Άγρια» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα.

Από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και τρίτη και ώρα έναρξης 21:15 για 8 μόνο παραστάσεις.

Μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια προκλητική κωμικοτραγική βουτιά στις φαντασιώσεις, τις αγωνίες και τις νευρώσεις του συγχρόνου ανθρώπου της μεγαλούπολης. Δημιουργώντας ένα πορτρέτο της σύγχρονης ζωής, όπου συνωστίζονται οι ψυχώσεις , τα πάθη , οι έξεις και οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών , ανέραστων και δυστυχισμένων έτοιμων για όλα.

Ανθρώπων που δεν αποζητούν κάποιο σοβαρό άλλοθι για να συγκρουστούν.
Ανθρώπων που το μόνο που επιζητούν είναι να βρουν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τους άλλους αλλά και με τους ίδιους τους , τους εαυτούς , σε ένα κόσμο παλαβό και σκληρό που αρνείται κάθε ανθρώπινη επαφή .
Οι πρωταγωνιστές μας συναντιούνται τυχαία σε ένα διάδρομο ενός super market, φορτωμένοι με τα πρέπει του σήμερα Μια νέα γυναικά και ένας άγνωστος άντρας προς αυτήν και μια ΜΟΝΟ αφορμή για να αρχίσει η διαμάχη και μετά ο διάλογος , η όλως τυχαία παρεμπόδιση από το άντρα προς αυτήν στο να πάρει ένα προϊόν από το ράφι της υπεραγοράς. Ξετυλίγουν με καλπάζοντες ρυθμούς ένα εντελώς απρόβλεπτο γαϊτανάκι εξομολογήσεων , συγκρούσεων και παρεξηγήσεων ,
ασκούν καυτή κριτική στην κοινωνία όπου και είναι μέλη της και χτυπούν χωρίς ενδοιασμούς τις επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις που οδηγούν σε ψυχώσεις και ακραίες καταστάσεις.
Δυο άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και εμπειρίες , αλλά μέσα από τις ίδιες ανάγκες και αναζητήσεις , περνούν τυχαία από τους ίδιους χώρους και επηρεάζουν αμετάκλητα ο ένας την ζωή του άλλου , χωρίς να το ξέρουν.

an

Το «Γελώντας Άγρια» πρωτοπαρουσιαστηκε στις 23 Οκτώβρη του 1987 στο θέατρο Playwrights Horizons της Νέα Υόρκης, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
«Ο κος Durang είναι αναμφισβήτητα ένα από τους πιο αστείους ανθρώπους στον κόσμο
Ξέρει πώς να κάνει το κοινό να γελάει ξανά και ξανά, και έχει την ικανότητα να μας εκλύσει συνεχώς με την αμείλικτη, καυστική του σάτιρα και μοναδικά του αστεία».
New Yorker

«Ένα έργο με αστείρευτη φαντασία. Στις κορυφαίες στιγμές των μονολόγων κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια».
New york times
«Στο Γελώντας Άγρια, το γέλιο δεν σταματάει ποτέ»
Variety
Έχει αποσπάσει επίσης πολλή καλές κρητικές από μεγάλα ΜΜΕ αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς.


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ :
Μάρκος Τερζιδάκης
Κατερίνα Χατζηκκυριάκου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 12 ευρώ
Νεανικό (έως 25 ετών): 8 ευρώ
Για κάτοχους δελτίων ανεργίας :5 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ ΒΙΚΤΩΡΙΑ : Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119, Βικτωρία
Σκηνοθεσία : Δημήτρης Μαλισσόβας
Σκηνικά : Αρετή Μουστάκα
Κουστούμια : Χριστίνα Πανοπούλου
Φωτογραφίες : Όλγα Μπάστα
Μουσική επιμέλεια : Δημήτρης Μαλισσόβας
Αφίσα – Ήχος : Άρτεμις Τσίρου
Μετάφραση : Γιάννης Μανδενάκης , Κατερίνα Χατζηκυριάκου
Σύνθεση πρωτοτύπου τραγουδιού : Άρτεμις Τσίρου

Τηλ. Κρατήσεων : 210/8233125 & 6936005252

Της Μαριάννας Τσαγκαρακη

Leave a reply