Ποια ειναι νεα Ms. Marvel;

Το πρώτο σουπερηρωϊκό κόμικ με πρωταγωνίστρια μια έφηβη με καταγωγή από το Πακιστάν!

Η Kamala Khan μένει στο Τζέρσεϊ της Αμερικής και κατάγεται από το Πακιστάν. Είναι 15 χρονών και έχει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι έφηβοι της γενιάς της. Α, και το σημαντικότερο, έχει σούπερ δυνάμεις.

Όπως γράφουν οι New York Times, η Kamala γεννήθηκε μέσα από ένα ανέκδοτο για το πως είναι να μεγαλώνεις σε μια μουσουλμανική οικογένεια.
Το ανέκδοτο οδήγησε σε μια μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στους δημιουργούς της Sana Amanat και Steve Wacker, για την έλλειψη σούπερ ηρώων που να είναι γυναίκες και να προέρχονται από εθνικές μειονότητες. Με αυτή την ιδέα προσέγγισαν την συγγραφέα G. Willow Wilson που ασπάζεται το Ισλάμ και αμέσως δέχτηκε να συμμετάσχει στο νέο κόμικ που ετοίμαζαν.

Η εμφάνιση της Kamala ως Μs. Marvel είναι ένα τολμηρό βήμα σε μια βιομηχανία και αγορά που βασίζεται σε στερεότυπα και δεν υποδέχεται πάντοτε θετικά νέους χαρακτήρες με διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα. Είναι κλασσικό πλέον το παράδειγμα της Batwoman που ο εκδότης της DC αρνήθηκε να δώσει καλό τέλος στην σχέση της με την εκλεκτή της καρδιάς της. Οι χαρακτήρες δεν παντρεύτηκαν παρά τις διαμαρτυρίες και τελικά την αποχώρηση της συγγραφικής ομάδας. Η αιτιολογία του ήταν ότι όλοι οι ήρωες της DC θυσιάζονται για το καλό της ανθρωπότητας και δεν πρέπει να έχουν χαρούμενες ζωές άσχετα με την σεξουαλικότητα τους!

Αντίθετα, στο σύμπαν της Marvel, σε μια άλλη διάσταση ο νέος Spiderman είναι ένας μαύρος έφηβος με λατινοαμερικάνικη καταγωγή. Οι φαν, όμως, δεν δέχτηκαν με καλό μάτι την αλλαγή που ήθελε ο λευκός και αγχώδης Peter Parker να αντικατασταθεί με ένα τόσο ριζικά διαφορετικό χαρακτήρα. Το παραδοσιακό κόμικ συνεχίζει να κυκλοφορεί και να έχει μεγαλύτερες πωλήσεις από τον εναλλακτικό Spiderman άσχετα αν ο κανονικός Peter Parker έχει πεθάνει και την μορφή του έχει πάρει ο Dr. Octopus. [Ναι, γίνεται λίγο χαμός με τα storylines των παλιών τίτλων]
Για την ιστορία, ο πιο διάσημος αφροαμερικανός χαρακτήρας είναι ο Blade που δημιουργήθηκε το 1973 και ο πρώτος αφροαμερικανός ήταν ο Falcon που γεννήθηκε το 1969.

Σήμερα, η Kamala μπορεί να μάχεται κακούς εξωγήινους αλλά στην προσωπική της ζωή έρχεται αντιμέτωπη με την αυστηρή οικογένεια της και συχνά η πίστη της δοκιμάζεται λόγω των δυνάμεων της. Ο αδερφός της είναι συντηρητικός μουσουλμάνος, η μητέρα της φοβάται ότι θα μείνει έγκυος αν την αγγίξει ένα αγόρι και ο πατέρας της θέλει να συγκεντρωθεί στις σπουδές της για να γίνει γιατρός. Η ίδια θαυμάζει την Captain Marvel αλλά η ζωή της δεν έχει καμία σχέση με την ξανθιά και γαλανομάτα Carol Danvers. Όταν ανακαλύπτει ότι έχει την δύναμη να αλλάζει μορφές, υιοθετεί το ψευδώνυμο Ms Marvel το πρώτο όνομα της Danvers πριν γίνει Captain Marvel. Το μέλλον της προς το παρόν είναι αβέβαιο αλλά όλοι οι οιωνοί είναι υπέρ της.

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a reply